Hogyan óvja meg szervezetét a zöld tea?

Problémát okoz a korai felkelés? Igyon kávé helyett zöld teát. A zöld teában megtalálható koffein más féle módon hat szervezetünkre, mint a kávéban megtalálható koffein. A zöld tea üdítő hatása ennek eredményeképp később és enyhébben jelentkezik

Zöld tea - A zöld teában és a kávéban éppúgy előfordul a koffein. Sokaknak elengedhetetlen a reggeli kelésben. Azonkívül nap közben is szükség van a serkentő hatású koffeinre. Viszont nem mindegy, hogy zöld tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk szervezetünkbe a fontos vegyületet. Szokás szerint elmondható, hogy a zöld tea kisebb mennyiségű koffeint tartalmaz. A zöld teában található koffein hasznosítása csersavakhoz kötődik, így máshogy szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. Zöld tea tudásbázis a tea.hu weblapján. A serkentő hatás ebből kifolyólag lassabban és enyhébben jelentkezik. Ami nagyon nagy különbség: hosszabban tart.

A fölös kilók leadásában is meghatározó szerepe van a zöld teának. Kutatások bizonyítják, hogy a zöld teában található anyagok jótékonyan befolyásolják a vér koleszterinjét. A túlsúly legyőzésében kulcsfontosságú feladata van a zöld tea anyagcserére gyakorolt pozitív hatása. Folyamatos sporttal társítva a zöld tea fogyasztó hatása még feltűnőbb testsúly csökkenést vált ki. Felpörgeti az anyagcserét ami a zsírégetésben tölt be elengedhetetlen feladatot.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-04 14:28